Leyla Zullufi

En dag som mammaledig

Hej på er godingar!

Jag tänkte dela med mig av hur en dag i mitt liv kan se ut för det är ganska många som undrar vad vi gör på dagarna. Elion är nu över 5 veckor gammal och vi har börjat komma in i våra nya rutiner hela familjen. Lionel går som sagt på förskola tisdag, onsdag, torsdag mellan ca klockan 9-14 och det är för det mesta jag och lillebror som lämnar/hämtar. Enis har haft praktik i snart 5 veckor så då har vi fått känna på hur livet kommer se ut sen när han jobbar.

En dag när Lionel ska till förskolan kan se ut så här: Vi går upp strax efter klockan 7 hela familjen. Ammar och äter frukost i köket tillsammans när vi hinner (Enis brukar äta på praktiken) annars i soffan framför tvn. Kläder till barnen har jag lagt fram kvällen innan samt packat Lionels ryggsäck. Klär på oss och borstar tänderna/tvättar oss efter frukost. Sedan är det typ dags att gå. Tar vagnen med ståbräda till förskolan och sedan tar jag en ca 30 minuters promenad runt om i området där vi bor efter att jag lämnat Lionel. Elion sover så himla bra i vagnen och jag ska försöka förlänga min morgonpromenad till en timme!

Sedan kommer vi hem, myser i soffan och ammar innan jag börjar plocka i ordning lite hemma (lämnar oftast allt i ett kaos när vi går till förskolan hehe). Elion brukar vara vaken en liten stund innan han sover vidare. Ibland får vi lite besök av vänner 🙂 Om vi inte är hemma så är vi ute någonstans, på torsdagar brukar det bli lunch på unga mammor & pappor.

Mellan klockan 13.30-14 hämtar vi Lionel och då brukar vi antingen gå till parken en stund eller hem direkt efteråt, det beror lite på vädret. Sedan myser vi med mellis innan pappa Enis kommer hem mellan klockan 16-17 och då är det dags för middag.

Så kan det se ut 🙂

Jag älskar morgonpromenaderna nu under hösten!

Min fina kloka stora lilla bebis!❤️

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats