Leyla Zullufi

Blöjfri – Hur går det?

Har haft detta inlägg som utkast i någon vecka.

Jag tänkte uppdatera lite om hur det går med Lionel och potträningen. Som visserligen inte pottränar längre utan är numera helt blöjfri, både natt och dag! Det har gått drygt en månad sedan vi tog bort blöjan helt på dagtid och typ 3 veckor sedan vi tog bort nattblöjan med.

Okej, hur har det gått då? Jo, det har faktiskt gått riktigt bra och över förväntan måste jag säga. Sedan så lade jag ju ned väldigt mycket tid på det i början och var väldigt engagerad hela tiden. Närvaron var a och o. Men det har som sagt gått väldigt bra. Han säger till när han behöver bajsa själv, dock inte när han behöver kissa. Men frågar man honom kan man få ett ja till svar om han behöver gå, i början var det alltid nej till svar. Så man får fråga eller sätta honom på toaletten med jämna mellanrum helt enkelt och påminna så funkar det 🙂

Potta eller toalett? Lionel går numera endast på toaletten och endast på pottan hemma om toaletten är upptagen och det blir akut haha. Han föredrar även att sitta på toaletten som den är, utan en sådan barnring som vi har. Detta har ju underlättat för oss enormt när vi är ute och inte hemma, att han går på vanliga toaletter utan problem!

Sovning: Han är ju som sagt HELT blöjfri nu, även när han sover på dagen och på natten. Det går super bra, vi har endast haft 2 olyckor under sovtid totalt tror jag!

På förskolan: Det har även gått över förväntan på förskolan med, nu början börjat igen efter sommaren! Jag var lite nervös för om det skulle bli något bakslag eller att de skulle missa hans signaler, men icke. Det har endast hänt 2 olyckor på 2 veckor, varav en av gångerna var pedagogernas fel då de ”missat” att sätta honom på toa före sovning… Men aja, som sagt, det går väldigt bra 🙂

Det är klart att det händer små olyckor då och då men så är det ju. Det är så otroligt skönt att slippa blöjorna ett tag i alla fall och våran kille har växt så mycket under sommaren! Dessutom så älskar han sina kalsonger och gillar att spola samt tvätta händerna efter varje toalettbesök, våran duktiga älskling!

Tänk att vi snart har en som ska använda dessa små blöjor!?

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats