Leyla Zullufi

Gravidvecka 36

Yes, ännu en vecka avklarad! Vecka 36 (35+0) idag. Nu känner jag inte alls mycket oro ifall lillebror skulle titta ut, han skulle fortfarande vara prematur men det känns som en milstolpe för varje dag vi tar oss igenom! Hemma är allting redo för honom och vi har ju varit mentalt förberedda länge nu på grund av alla gånger vi varit in och ut på förlossningen. Börjar kännas lite komiskt nu faktiskt. När kommer han komma egentligen? Jag har länge haft en känsla av att han inte kommer komma på minst 2 veckor och att jag bara får ligga hemma o plågas typ. Får man tycka synd om sig själv o klaga just nu? Ja, det får jag haha!

Enligt min gravidapp så är bebis ca. 45 cm långt och väger runt 2,5 kg. Barnet lagrar fett för livet utanför magen och man bör som mamma känna fosterrörelser varje dag.

Som den gravida kan det kännas tungt de sista veckorna. Man sover dåligt och behöver springa på toaletten ofta. Bebis kan vara fixerad vilket vi vet att lillebror är.

Bilden är tagen när jag kom hem från förlossningen i fredags, alltså v.35 (34+5).

Bara 34 dagar kvar till BF! Det känns inte alls långt kvar när man ser det så. Men vi kommer inte gå enda fram till BF ändå eftersom att jag vill bli igångsatt innan, jag har fått en läkartid för att diskutera det i vecka 39. Men jag kan ha chansen att bli igångsatt även innan dess om jag går med konstanta värkar. Kroppen har en gräns för hur mycket den faktiskt orkar ta. Jag ska ju orka med själva förlossningen också…

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats