Leyla Zullufi

”Är du en flicka?”

Jag bara måste ta upp ett ämne som jag aldrig tidigare tagit upp men som på sistone har berört mig mer och mer. Och det är det här med GENUS. Alltså jag kan störa mig så extremt på detta ämne. Kan det inte bara få vara utan att man ska tänka så fruktansvärt mycket på det hela tiden?

Vad stör jag mig på då? Jo, jag stör mig på både de som delar in allting i kön, alltså pojk och flick, blått o rosa osv osv ja ni förstår. Men jag stör mig även på de som ska överdriva med att visa upp sina söner klädda i klänningar eller döttrar klädda i typiska ”pojkkläder”. Det är när man överdriver med att visa upp det som det blir onormalt istället för normaliserat. Jag har absolut ingenting emot det utan är mer för det men jag säger det igen, varför kan det inte bara få vara utan att det behöver uppmärksammas?

Jag har varken köpt eller klätt Lionel i tex. klänningar eller mycket rosa bara för att jag helt enkelt inte vill det. Men han har haft och har fortfarande leggings, han har toffs när han har långt hår och han gillar att ha nagellack i olika färger. Detta är aldrig någonting JAG har tänkt på förrän andra uppmärksammat det. Vi får kommentarer som ”nemen, är du en flicka?” ”Det är bara flickor som har toffs och nagellack”. Då blir jag så förbannad att det kokar i mig men av någon anledning så kniper jag igen och är tyst istället för att säga ifrån. Nej, fy jag skäms över mig själv men nu säger jag ifrån! Ingen bestämmer över vad som är normalt eller inte för våran son förutom vi och han själv.

Om Lionel hade varit en flicka som inte hade nagellack eller bar toffs, hade någon då påpekat det och kallat honom för pojke? Det har jag väldigt svårt att tro. Kan vi inte bara lägga ned detta tänk och låta våra barn få vara barn istället? Det är förf*n 2018, kom igen!

Våran ögonsten?

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats