Leyla Zullufi

Måndag, v 33+1

Jag lyckades somna runt kl 01 inatt men vaknade vid kl 03 av att jag behövde kissa. När jag sedan lade mig igen så kom den där ”mensvärken” tillbaka och varje gång jag försökte somna så kom sammandragningarna. Efter en timme så larmade jag på klockan och berättade läget. De mätte ny CTG-kurva och jag fick min andra dos Bricanyl, som ska stoppa värkarna, strax före kl 05.

Värkarna avtog ganska snabbt efteråt, precis som första gången även fast att jag bara fick hälften så stor dos. Det betyder att jag svarar bra på medicinen!

Trodde vi… runt kl 06 började jag få ont igen så jag fick ta 2 alvedon i hopp om att smärtan skulle släppa lite. Det gjorde den och jag lyckades vila ?

Jag fick i mig frukost men på sista tuggan av mackan kom sammandragningarna igång igen och en ny CTG-kurva togs. Strax före kl 11 fick jag min 3e dos Bricanyl.

Läkaren var inne och berättade att 1,5 cm livmodertapp inte alls är konstigt för den veckan jag är i och dessutom omföderska. Men de vill ha koll på de smärtsamma sammandragningarna speciellt med tanke på att jag hade en snabb första förlossning så därför får jag ligga kvar inatt med. Jag ska även få en till dos av kortisonsprutan som ska hjälpa lillebror att mogna efter 24 h.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats