Leyla Zullufi

Förvärkar – uppdatering

Jaha, då ligger jag just nu inskriven på förlossningen… Vi ringde när vi kom hem och de tyckte att vi skulle komma in. Efter att Enis smått övertalat mig då jag ville gå och lägga för att sova egentligen, jag hade inte känt någonting på typ en timme så tänkte att det var lugnt. Men tur att vi åkte in! För väl inne mätte de upp förvärkar som kom super regelbundet och tätt. Efter att läkarn var inne och undersökte mig så visade det sig att livmodertappen är förkortad till 1,5 cm och jag är 1 cm öppen!

Nu har jag som sagt blivit inskriven, blir kvar några dagar i alla fall sen får vi se vad som händer. Jag har fått en spruta bricanyl som ska stoppa värkarna och en spruta kortison för att bebisens lungor osv ska mogna snabbare ifall han kommer ut. Vi har ingen aning hur länge han stannar kvar där inne men det kommer inte bli någon fullgången graviditet i alla fall.

Jag bröt typ ihop när jag fick veta hur läget ligger till då jag blir orolig för att lillebror inte är ”färdig” men läkaren lugnade oss och de är även beredda på neonatalen för att ta emot honom när han kommer ut, vilket känns skönt.

Jag ska försöka sova lite och även låta Enis åka hem och sova så att han och Lionel kan komma och hälsa på mig imorgon. Godnatt!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats