Leyla Zullufi

Gravidvecka 33

(Skrivet i onsdags).

Gick ju in i vecka 33 i söndags och det blev ingen graviduppdatering då vi var helt slut och det inte riktigt fanns tid eller ork till ett blogginlägg då när vi kom fram till Åland som ni kanske förstår.

Allting rullar i alla fall på bra här på semestern hittills. Jag kämpar fortfarande med foglossningen och sammandragningarna men det går. Är ju på semester så försöker koppla av och koppla bort. Värmen är jobbig med men tur det finns massa vatten att svalka sig i här! Inget mer av slemproppen har gått heller vad jag vet så det känns ju bra?

Jag har ett barnmorskebesök inbokat på måndag, dagen efter vi kommit hem också. Ett vanligt rutinbesök bara där vi ska mäta magen, väga mig och lyssna på lillebrors hjärtljud. Förhoppningsvis så har jag fått svar på min remiss och en tid till specialistmödravården för att kolla livmodertappen då med.

Bebis: Fostret väger runt 2 kilo och är ca. 45 cm långt. Det kan uppfatta ljus och mörker, natt och dag. Det finns gott om fostervatten, ca. en liter.

Mamman: Magmåttet man mäter hos barnmorskan varierar mycket från person till person. Det som påverkar måttet är barnets storlek, fostervattenmängden och hur barnet ligger i livmodern.

Så himla obehagligt när lillebror bestämmer sig för att ligga så här, då känns det verkligen som att man har en liten ailien där inne!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats