Leyla Zullufi

Potträning

Idag känner jag mig som världens tröttaste men även stoltaste mamman i hela universum!

Anledning: Vi håller på och pottränar Lionel på riktigt nu, det är energikrävande men det går bra!

Idag: Lionel var utan blöja sedan vi gick upp imorse vid kl 7.30 och han har både kissat och bajsat på pottan! Det skedde 3 olyckor med kiss på golvet på hela dagen som vi lyckades avbryta och kisset fick fortsätta på pottan. Känner bara; Score!

Vi är väl på dag 3 kan man säga fast dag 1 då vi verkligen tagit det riktigt seriöst! De senaste dagarna har han fått vara utan blöja majoriteten av dagen men idag har han verkligen varit utan sedan imorse som sagt. Jag satte på en blöja när han skulle sova efter lunch men den var torr när han vaknade! Är den torr imorgon med så skippar vi den helt tänker jag.

Hur vi gör: Jag har googlat runt, frågat runt och läst en bok om att potträna/bli blöjfri och det finns ju verkligen miljoner av sätt att göra på. Men jag tänkte berätta hur vi har tänkt att göra och vad som funkar för oss hittills.

  • Frigör schemat – Nu när vi väl bestämt oss för att gå all in och ta bort blöjan så har vi ingenting annat än potträning hemma på schemat. Vi måste lära oss Lionels signaler och även lära honom att känna kroppens signaler för när han behöver kissa och bajsa.
  • Koppla bort allt annat som inte har med Lionel att göra dessa dagar. Det innebär alltså att jag laddat upp med mat i kyl o frys, städat och släppt mobilen innan. Allt fokus behöver vi lägga på honom så vi inte missar något.
  • Mentalt förbereda oss på att det kommer bli en hel del olyckor de första dagarna med mycket torka golv och tvätt. Lite jobbigt med magen i vägen måste jag säga men men haha.
  • Kalsonger! – Jag har inhandlat Lionels allra första kalsonger och han gillar de! Men ibland vill han gå helt naken nedtill vilket går bra det med. Men vi skippar byxor helt o hållet.
  • Rutinpotta – För att kunna se hur ofta Lionel behöver kissa så sätter vi honom på pottan efter sömn och mat samt ca. en gång i timmen eftersom att han inte säger till själv än.

Jag tror på det här och lär oss precis som han någonting nytt hela tiden. Men med tålamod och envishet så är han torr till lillebror är här!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats