Leyla Zullufi

Förlossningstankar

Veckorna går och det är knappt 10 veckor kvar tills det är dags för oss att genomgå en till förlossning. Spännande men läskigt tycker jag. Jag är inte rädd men det är mycket tankar nu, andra tankar när man redan har en förlossning i bagaget. Jag och Enis har faktiskt inte pratat så mycket om detta vilket vi kanske borde göra? Vi pratar inte speciellt mycket alls om lillebror på grund av att det varit så mycket annat att tänka på hela tiden och jag tror ärligt talat inte att någon av oss riktigt har förstått att vi faktiskt snart ska bli fyra i familjen.

Jag är nervösare nu än vad jag var första gången, då var man på något sätt ”lyckligt ovetande”. Min förlossning med Lionel gick bra men det gick fort, lite för fort vilket gjorde att min kropp fick en chock och att jag bland annat förlorade en hel del blod. Det var även en del små missar som gjordes på förlossningen och BB vilket vi gärna vill undvika ska hända igen. Sedan så har vi ju Lionel den här gången och då dyker frågor som ”vilken tid på dagen kommer det sätta igång?”, ”vart kommer Lionel att vara då?” och ”vem kan komma om det skulle ske mitt i natten?” upp osv. Allt det där kommer ju lösa sig såklart men jag vill vara väl förberedd, Lionel kom ju som sagt 3 veckor för tidigt och vem vet om lillebror gör det med.

Vi kommer även att ha med en vän på förlossningen den här gången, en utav mina bästa vänner Lovisa. Anledningen till det är dels för att hon vill och är väldigt nyfiken, så varför inte? Men även för att ha med lite extra stöd, för både mig och Enis. Förlossningen var väldigt överväldigande för Enis sist och han tror att han kommer reagera annorlunda den här gången nu när han redan varit med om det en gång men jag känner ändå en trygghet i att ha med någon mer nu.

Sedan så vet vi ju inte alls hur det blir den här gången, det kan ju bli helt annorlunda och skilja sig helt och hållet från min första förlossning. Men några fakta punkter om det:

  • Min första förlossningen startade med vattenavgång i vecka 37+0
  • Det tog 3 h och 30 min från första värk till att han var ute (vecka 37+1)
  • Majoriteten av andra förlossningar brukar gå fortare

Så ja, vi hoppas på att han ska komma lite tidigare än BF, i slutet på augusti helst. Det får gärna ske på kvällstid, vilket skulle vara bäst med Lionel och det får gärna ta lite längre tid än sist så att man hinner förstå vad som händer både mentalt och kroppsligt. Haha men men det är ju verkligen bara att vänta och se…

En nyförlöst jag men en nykläckt Lionel ❤️

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats