Leyla Zullufi

Min syn på alkohol

Godmorgon! Jag kände så för att skriva av mig lite nu medan jag äter min frukost men visste inte vad jag skulle skriva om, kändes tråkigt med den gamla vanliga inlägget om hur trött jag är och vad vi ska göra idag haha. Så jag tänkte att varför inte dela lite tankar om min syn på alkohol, passar väl bra nu under midsommarhelgen eller? Eftersom att det faktiskt förekommer en hel del alkohol då. Kanske är intressant för någon att läsa haha, kände som sagt för att skriva av mig lite.

Innan jag blev gravid med Lionel så drack både jag och Enis alkohol då och då, inte alls ofta men på de få fester vi var på kunde vi ta något glas vin, bubbel eller någon öl. Jag hade aldrig riktigt haft någon tanke eller synpunkt på alkohol alls faktiskt. Men när jag blev gravid så slutade jag ju såklart att dricka, rökte även då så det slutade jag också med såklart.

Sen när Lionel föddes så ammade jag honom i 8 månader och då höll jag mig också borta från alkohol, jag skulle aldrig få för mig att dricka alkohol när jag ammar. Jag vet att alla har olika synpunkter kring just detta men det här är mina synpunkter och jag dömer absolut ingen som tänker annorlunda.

Det som står på 1177 är: Vill du vara helt säker på att barnet inte får i sig alkohol bör du avstå så länge du ammar. Men enligt forskning innebär det inga medicinska risker för barnet att få i sig alkohol om du dricker måttliga mängder alkohol när du ammar. Med det menas ett till två glas vin eller motsvarande en till två gånger i veckan. Den alkoholmängd barnet då kan få i sig med bröstmjölken är så liten att den inte i sig kan påverka barnet.”

Efter amningen i alla fall så var det många som tänkte att jag kunde dricka då och då, tex följa med på ett glas vin och liknande och absolut har jag gjort det med när jag varit sugen. Men oftast så avstod jag och tog även ofta bilen för att kunna komma hem bekvämt. Ju längre tid det gått och desto mer jag tänkt på det så känner jag bara att Nej, det är ingenting för mig. Jag tycker inte att det är gott och ser ingenting givande med att dricka alkohol, är jag sugen på vin så dricker jag gärna alkoholfritt! Jag är inte emot alkohol och dömer heller absolut ingen som dricker alkohol, alla mina vänner dricker och även Enis då och då. Det är bara ett val jag har gjort, att helt avstå.

Nu är jag ju gravid igen och planerar även att amma lillebror med så då är det ”lättare” att förklara på något sätt. För det kan jag ofta känna, att jag måste förklara varför jag inte vill dricka alkohol vilket jag tycker är jobbigt. Men hoppas kanske att detta inlägg kan få folk att sluta ifrågasätta mitt val haha. Jag vill bara inte helt enkelt 🙂

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats