Leyla Zullufi

Gravidvecka 26

Söndag = ny gravidvecka!

Jag tycker inte att magen har växt något sen förra veckan utan den bara är där haha. När vi var hos barnmorskan i veckan så jämförde vi magen nu och med hur stor magen var i samma vecka med Lionel och det skiljde inte alls mycket. Jag generellt känner mig mindre denna graviditet men kollar man på bilder så ser magen större ut denna gång.

1177s gravidkalender säger denna vecka:

Bebis: Längden är ca. 35 cm och vikten är mellan 800-900 gram. Fostret utvecklar nu sina lungor och tränar de genom att andas in och ut fostervatten. Fostret kan öppna och stänga sina ögon och även höra ljud som kurrande mage, röster och nysningar.

Mamma: En del gravida drabbas av åderbråck i benen, underlivet eller ändtarmen. Vätskan i kroppen kan göra så att det blir tryck på nerver och senor vilket kan göra att händerna domnar, framförallt på natten. Man kan lindra dessa saker på olika sätt.

Jag mår ju väldigt bra fortfarande om man bortser från foglossningen (ja, alla vet att jag har foglossning nu. Ska sluta tjata om det haha) men nu är jag ju dunder förkyld IGEN, det är tredje gången denna graviditet som jag blir sjuk!? Hoppas verkligen att jag slipper febern bara, känns dock inte som det tyvärr. Vad hände med mitt immunförsvar haha? Lionel boostade ju verkligen det när han låg och bakade i magen, men inte lillebror inte tydligen.

Magen idag i vecka 26 (25+0)

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats