Leyla Zullufi

Gravidvecka 25

Nu är det bara 15 veckor kvar till BF!? Det känns så sjukt mycket närmare när man säger det i veckor än när folk frågar när det är dags och jag besvarar frågan med ”i början på september, så jag ska gå hela sommaren…” Över 60% av graviditeten har passerat och det är 110 dagar kvar, om han inte bestämmer sig för att titta ut tidigare som sin bror.

Jag mår fortfarande bra förutom halsbrännan som blir värre och värre för varje vecka. Har även känt av en del gravidklåda i handflatorna och fotsulorna, ska ta upp detta med min barnmorska när vi ses på onsdag. Det ska bli spännande att då mäta magen och jämföra med hur stor magen var med Lionel i samma vecka. Vi kommer även att få lyssna på minis hjärtljud 🙂

Jag brukar förresten gå mer efter gravidkalendern på 1177 istället för appen då jag upplever att det stämmer in bättre på mig, samma sak sist. Då står det såhär:

Bebis: Fostret är ca. 33 cm långt och väger runt 700 gram. Det kan knyta sina händer och även få tag på sina fötter. Näsborrarna öppnar sig. Fostrets känsel utvecklas och det reagerar på beröring, från tex en tvilling. Det har en egen dygnsrytm och proportionerna börjar alltmer likna ett nyfött barn. Fostret kan känna igen röster och ljud. Ett korttidminne har utvecklats.

Mamma: Nu känns barnets rörelser varje dag. Känner man minskade fosterrörelser ska man kontakta barnmorskan eller förlossningen. Barnet kan trycka på urinblåsan så att man behöver kissa oftare. Vissa börjar får kramp i benen.

De sista två punkterna känner jag igen!

Magen växer så det knakar nu, den är verkligen mycket högre upp än förra veckan,

Vecka 25 (24+1)

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats