Leyla Zullufi

Gravidvecka 24

Denna vecka fick jag lite av en chock när läste i mina gravidappar om utvecklingen hos bebis i magen. Jag sammanfattar lite av de jag har.

Vecka 24: Fostret väger nu runt 600 gram och är ca. 30 cm långt. Det är ju hur stort som helst haha!? Nu kan bebisen suga på tummen och det kan nu för första gången andas in luft i lungorna om det skulle födas för tidigt. Det känns tryggt. Hörseln är väl utvecklad. Fostret kan nu känna igen röster och höra mina hjärtslag. Det börjar bli trångt i livmodern.

Jag: Det står ingenting ”nytt” om hur mamman kan känna men jag tänkte ändå berätta hur jag mår. Hittills har jag ju typ inte känt av att jag är gravid mer än foglossningen. Men nu börjar magen verkligen växa och ta plats. De senaste dagarna har det bara blivit mer och mer aktivitet i magen och den är verkligen precis under brösten nu när jag sitter. Man kan även känna sparkarna utanpå magen nu. Enis har dock tyvärr fortfarande inte kunnat känna någon spark för att lillebror är väldigt blyg av sig. Så fort han sparkar och jag ska känna efter så slutar han typ. Jag har även haft det jobbigare med halsbränna och sura uppstötningar på sistone, måste verkligen tänka på vad jag äter.

Sedan är jag även extremt trött nu! Tror dock att det är min pollenallergi som spelar en väldigt stor roll där.

Magen ser mindre ut denna vecka än förra pga den svarta klänningen 🙂

Vecka 24 (23+1)

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats