Leyla Zullufi

Vecka 15 och gravidkrämpor

Varje söndag går jag in i en ny gravid vecka och idag går jag in i vecka 15 (14+0). Personer i min omgivning tycker att det har gått fort och säger ”oj, redan?” när jag berättar vilken vecka jag är i haha. Men jag vet inte om jag själv tycker att det har gått varken fort eller sakta. Jag har inte riktigt lagt märke till veckorna, de har bara flutit förbi…

Bortsätt från de gravidkrämpor som jag stött på så varken riktigt märker jag av eller tänker på att jag är gravid. Det kan ju bero en del på att vi bland annat varit mycket sjuka och mamma som legat inne på sjukan osv. mycket som hänt runt om helt enkelt.

Jag kan ju berätta lite om mina gravidkrämpor som jag haft hittills och jämföra lite med min förra graviditet.

Illamående: Jag hade en del illamående de första veckorna men kom ganska lindrigt undan. Det var betydligt mycket värre när jag var gravid med Lionel, då mådde jag illa hela dagarna och spydde typ varje gång jag hade åkt bil längre än en meter. Men jag kan fortfarande må illa när jag ligger på rygg eller om jag inte ätit något på länge.

Kissnödig: är jag konstant! Det var precis samma sak förra gången och det kommer innan jag ens plussat och håller i sig hela graviditeten. Super jobbigt på natten när man måste gå på toa stup i kvarten…

Bihåleinflammation: fick jag efter att ha varit sjuk i redan 2 veckor, tydligen så är det ju mycket lättare att få bihåleinflammation när man är gravid då alla slemhinnor svullnar så mycket.

Foglossning: Såklart den berömda foglossningen! Jag hade det sist med, fick det ganska tidigt och blev heltids sjukskriven över halva grav. Det var så segt. Denna gång har den kommit och besvärat mig betydligt mycket tidigare och på torsdag ska jag träffa en läkare för att diskutera deltids sjukskrivning till och börja med. Så sjukt tråkigt då jag älskar att jobba och tiden går även så mycket snabbare då.

Annars mår jag bra haha!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats