Leyla Zullufi

Bältros

Hello! Jag tänkte uppdatera er lite nu när vi har varit på vårdcentralen. Lionel har tydligen fått bältros! Jag är så chockad för troligtvis så har han haft vattkoppor när han var liten bebis utan att vi märkt av det??

Sköterskan förklarade att när man är väldigt liten så kan man ha vattkoppor utan att ens märka av det, ju mindre man är desto lindrigare blir det. Vattkoppor är ett virus och det viruset har man alltid kvar i kroppen. Om man är väldigt liten när man får det här viruset så kan det ibland bryta ut igen i form av bältros då. Det är blåsliknande utslag som man får på ena sidan av kroppen. Man kan få en förkylning i samband med bältros och man kan till och med få feber men det är ingenting farligt!

Jag frågade även om och hur lätt det smittar. Men tydligen så smittar det inte alls lätt. Hon sade att hans utslag måste vara såriga och sedan måste man ta på de med ett öppet sår för att det ska smitta vilket är väldigt långsökt. Speciellt med tanke på att de sitter på ryggen skyddat under tröjan! Kändes verkligen som en lättnad att få reda på vad det var och att det inte var någonting allvarligt.

Bild tagen från 1177s hemsida.

PS; Vad tycker ni om det nya utseendet på bloggen?

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats