Leyla Zullufi

Dag 17 – Får ert barn smaka på saker som innehåller socker??

Dag 17. Låter ni ert barn smaka på glass (nu till sommaren) eller annan mat som innehåller socker? Vad i så fall? OBS – Vi ska inte dömma varandra. Alla gör som de vill med sina barn. 

Vi har varit ganska hårda med vad det gäller socker till Lionel. På grund av att vi inte anser att han behöver få i sig massa socker i onödan. Han får i sig socker på andra håll, som tex genom frukt och sedan innehåller typ allt lite socker haha. Men vi ger honom inte några godsaker som godis, kakor, tårta osv. Han har fått smaka på grädde och glass men är inte alls speciellt förtjust i något av de. Därför ser vi inte heller någon mening med att ”tvinga” på honom det. Vi kommer säkert erbjuda honom glass i sommar om han vill det 🙂

Någon som är riktigt störande är att andra människor gärna vill trycka i våran son massa sötsaker och tycker att vi är ”taskiga” när vi inte ger honom sött. Då är min fråga varför? Varför är vi taskiga för att vi vill skydda våran sons tänder och hälsa? Han blir inte ledsen eller går miste om något som han inte vet någonting om. Jag dömmer absolut inte någon, alla gör precis som de vill med sina barn och jag tycker inte illa om någon som ger socker till sina barn. Men även vi gör som vi vill.

Bild tagen från Google.

Dag 18 kommer imorgon!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats