Leyla Zullufi

25 sockerfria saker att stoppa i påskägget

Nu har jag återigen kommit över en lista hos Loppi.se där de har tipsat om 25 saker man kan stoppa i påskägget istället för godis. Hur bra är inte det!? Jag delar med mig av den till er i alla fall 🙂

Klistermärken
Olika klistermärken, gnuggisar eller pysselböcker är roligt att få och barnen har något att roa sig med under påsklovet.

Massage och SPA
Att göra ett eget litet SPA hemma till sina barn/tweenies är uppskattat av många. Tänd ljus, ha en mysig massagestund och spela lugn musik. Fixa juice och smoothies i fina glas och gör ett stort fruktfat. Tid at bara ta det lugnt med sina barn är mysigt.

Pyssel till kaninmask
Stoppa ned en papperstallrik, ett sugrör, färgat papper, tejp och en sax i ett påskägg. Låt dina barn göra en egen kaninmask.

Saker till rummet
Inredningsprylar om barnet har ett eget rum eller en hörna är ofta omtyckt. En poster att sätta på väggen eller kanske en ny söt nattlampa.

Upplevelser
Skriv ett presentkort på saker ni kan hitta på tillsammans som familj. Kanske är det Gröna Lund längre fram i vår? Ett besök på Skansen eller varför inte ett besök på ett äventyrsbad/simhall?

Biobesök
Ge bort ett presentkort på ett biobesök och gå iväg hela familjen. Ladda upp med popcorn, dricka och se en rolig film tillsammans.

Baklängesmiddag
Ge bort en knasig middag till barnen. En baklängesmiddag är en middag där ni börjar med dessert och avslutar med tilltugg och förrätter.

Böcker
Små pixiböcker passar i påskägg. Eller slå in en större bok i ett gult papper och ös på med färgglada snören.

Fröer
Att så fröer och se blommor växa och gro är en rolig present och aktivitet. Sätt ihop ett gulligt kit med jord, fröer, en vattenkanna och en spade och så växter tillsammans.

Spännande aktiviteter
Ge bort roliga upplevelser som ni gör tillsammans.

Andra saker att stoppa i påskägg:
Såpbubblor
Majskrokar
Ballonger
Klämmisar
Strumpor
Underkläder
Presentkort
Hårsnoddar/Hårklämmor
Hopprep
Badleksaker
Kritor/Pennor
Frukt
Solglasögon
Russin eller annan torkad frukt
Pussel

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats