Leyla Zullufi

Våra sovrutiner

Jag fick en fråga i kommentarsfältet om Lionel sover bra på nätterna så jag tänkte passa på att skriva om hur våra sovrutiner ser ut med en liten här hemma 🙂

Vi har haft turen att få en väldigt snäll liten bebis som har hållt samma sov- och matrutin enda sedan han kom till oss. Lionel sover super bra på nätterna och vaknar endast EN gång per natt, vilket är super skönt då det resulterar i glada och pigga föräldrar! Dock så lägger vi oss väldigt sent så man kanske skulle kunna säga att det blir två gånger per natt ifall vi skulle sova vi den tiden (vid kl 01). Vi måste dock börja lägga oss tidigare nu för att Enis börjar jobba snart igen.

Jag kan tillägga att jag liggammar på natten och thank god för den som kom på detta haha! Jag sover ju typ samtidigt och sen så är det så smidigt att bara flytta över honom till sin egna säng. Han sov mellan oss i babynest de första dagarna efter BB men nu sover han i sin säng som sitter ihop med våran, ena långsidan är liksom borttagen.

Lionel äter med 2-3 timmars mellanrum och äter i ungefär 15-20 minuter varje gång. Han delar upp tiden på vardera bröst och gillar att bli rapad i mellan. Vi byter blöja nästan vi varje mat-tillfälle.

Han äter vid klockan 23, sover och äter igen vid klockan 01, då lägger vi oss med när han somnar igen. Sedan sover han till klockan 03-04, äter och sover igen till klockan 06-08 och vill äta igen. Efter detta vill han vara vaken i 1-2 timmar och somnar sedan igen och sover till klockan 09-10. Äter igen och har en väldigt klarvaken period i 2-3 timmar. Sedan håller han typ på så hela dagen haha.

Vår lilleplutt ääälskar att sova och är endast väldigt vaken ca 2 perioder per dygn, en på förmiddagen och en på eftermiddagen. Han börjar dock vara mer och mer vaken för varje dag såklart 🙂

Vi är väldigt glada över dessa rutiner men man vet aldrig, de kan ju ändras…

Hur ser era rutiner ut med era små? 🙂

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats