Leyla Zullufi

Vecka 30

I onsdags gick vi in i vecka 30! Kan ni förstå att det endast är en fjärdedel = 10 veckor kvar nu? Vi har även passerat 73% och idag är det 74 dagar kvar till BF.

Sparkar på som vanligt gör han därinne i alla fall. Hans rörelser blir alltmer långdragna och buffigga, det märks att han inte har lika mycket plats att röra sig på längre. Mina revben tar mer och mer stryk för varje dag haha…

Barnet

Längd: cirka 36 cm
Vikt i början på veckan: cirka 1,43 kg
Vikt i slutet på veckan: cirka 1,58 kg

Barnets kroppshår – lanugohåren – börjar försvinna. Lungorna, muskler och hjärnan fortsätter sin utveckling och skelettet hårdnar ännu mer. En del bebisar börjar redan nu lägga sig med huvudet i bäckeningången. Man kan känna barnets huvud pressa på mot bäckenbotten och även tydliga sparkar upp mot bröstkorgen. Jo det har vi ju konstaterat. 

Mamman: All extra vikt som du bör på är slitsamt för ryggen, tänk på hur du sitter och står och försök vara snäll mot kroppen. Barnet växer mycket nu så glöm inte dina mellanmål! På grund av barnets snabba tillväxt så blir hormonpåslaget stort vilket kan bidra till illamående.

Partner: Som partner kan man tänka att ens roll under förlossningen inte är viktig, att man ”bara står bredvid”. Men många kvinnor vittnar om att partnerns stöd och uppmuntran är otroligt viktig och betydelsefull. Du kan till exempel hjälpa till med massage och avslappning.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats