Leyla Zullufi

Mina åsikter om hur andra uppmärksammar min graviditet

Godkväll alla fina <3 Jag tänkte dela med mig lite utav mina tankar som jag bär på just nu.

Allt eftersom att jag faktiskt blir större och större så uppmärksammas också graviditeten mer och mer. Jag kan ha en del olika åsikter kring hur folk faktiskt hanterar detta. Förstår absolut att det är spännande med en gravid i sin omgivning och bebis är påväg osv. Men hur ofta är det man faktiskt tänker på hur den gravida kvinnan känner innan man säger något angående graviditeten?

För mig är det första gången och allting är väldigt nytt för mig med. Jag vet inte vad som riktigt väntar förrän vi faktiskt är där.

Kommentarer jag OFTA får höra är bl.a Förlåt, men vad stor du har blivit!? Vad fort det går, du ska ju föda snart! Kan du göra så att han sparkar så jag får känna? Får jag ta på magen? Får jag ta kort på din mage/med dig och magen? Ibland är det inte heller så mycket får jag utan mer JAG MÅSTE.

Under hela graviditeten så har jag aldrig varit den som ”skrytit” om den, eller velat visa upp mig på något sätt bara för att jag är gravid. Det betyder inte att jag inte är stolt för det är jag. Men det är första gången för mig med och såklart är det en stor grej för mig men jag gillar inte att göra det till en stor grej utåt. Om ni förstår vad jag menar? Det är fortfarande samma jag, jag har inte blivit en annan människa bara för att jag bär på ett barn. Därför kan jag tycka att det är jobbigt när det är det enda folk fokuserar på när de är med mig…

Och svar på de vanligaste kommentarerna:
– Ja, jag är stor och kommer bli större med tanke på att jag har en människa som växer inuti mig!
– Nej, det går jätte segt för mig så snälla sluta säg att det går fort. Haha!
– Nej det kan jag inte, han väljer liksom själv när han ska sparka och inte.
– Nej helst inte. Jag vill inte ta på din mage.
– Nej varför? Det är inte en egen person det är fortfarande jag, min mage.
Och till alla MÅSTEN – Nej, du MÅSTE inte!

Hoppas inte detta får mig att framstå som världens bittraste människa haha! Men jag tror att det finns många andra därute som känner samma sak som mig. Jag tycker absolut att det är jätte roligt när folk frågar hur det går och man kan få klappa lite på magen osv. men inte heeela tiden som sagt. Kramisar 🙂

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats