Leyla Zullufi

Vecka 26

Här har ni magen i vecka 26 (25+1). Jag upplever inte att det har hänt så jätte mycket sedan förra veckan, varken på magen eller mitt mående. Förutom att min navel snart är utåt, när som helst, haha jag tycker det är så fult! Vi har nu i alla fall passerat 63,2 %, det är 103 dagar kvar vilket alltså är 14 veckor tills han är här.

Barnet

Längd: cirka 31 cm
Vikt i början på veckan: cirka 810 gram
Vikt i slutet på veckan: cirka 930 gram (Snart ett kilo!)

Barnet kan andas in och ut och tränar sig genom att fylla lungorna med fostervatten. Ögonen är färdigbildade. Vid ljud reagerar barnet med högre puls, det börjar även reagera på beröring runt denna period.

Mamman: Magen växer rejält och en del kvinnor får hudbristningar som ser ut som blåskimrande linjer. (Jag har inte fått en enda bristning än, hallelulja!) Bristningarna beror sannolikt på hormoner och det hjälper därför inte att smörja med krämer eller oljor, däremot kan det hjälpa mot klåda. Blodcirkulationen tar hand om den ökade mängd vätska som finns i kroppen vilket gör att ditt hjärta och njurar jobbar extra hårt.

Partner: Förmodligen upplever du att veckorna passerar snabbare nu än i början av graviditeten. Förutsatt att du är närvarande under graviditeten så kommer det nyfödda barnet att känna igen även din röst efter födsel. Forskning visar också att barnet kan känna igen era ansikten cirka 48 timmar efter födsel. SÅ COOLT!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats