Leyla Zullufi

Vecka 24

Vecka 24 (23+1) idag! Vi har snart passerat 60% av graviditeten och har endast 4 veckor kvar i denna trimester. Nu går det undan hörni!
Som ni säkert vet så har jag stora problem med foglossning men i övrigt mår jag hur bra som helst. Känner mig fortfarande ganska glad och pigg. En liten krämpa jag har fått är halsbränna men ingenting som är outhärdligt. Annars sparkar lillen på som bara den där inne! 🙂

Barnet
Längd: cirka 28 cm
Vikt i början på veckan: cirka 565 gram
Vikt i slutet på veckan: cirka 665 gram

De vita blodkropparna har börjat bildas, de är till för att hjälpa barnet att bekämpa infektioner. Luftvägarna formas och lungorna fortsätter att utvecklas. Balansorganet i innerörat har utvecklats. Skulle barnet födas nu finns det en liten chans att det skulle klara ett liv utanför livmodern, men oftast är lungorna inte tillräckligt utvecklade.

Om mamman står det att man kan börja läcka urin när man skrattar eller hostar pga att bäckenbottenmusklerna tänjas ut. Hoppas detta inte händer mig haha! Nu ska man även börja göra knipövningar dagligen. Det står också om att man kan ha väldigt livliga drömmar under graviditeten vilket stämmer in helt på mig.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats