Leyla Zullufi

Vecka 23

Då gick vi in i vecka 23 igår, bilden är dock tagen idag (22+1). Här har vi veckans babybump, ser ni någon skillnad? Jag kanske får börja ställa bilder från förra vecka och aktuell vecka bredvid varandra istället. Jag ser i alla fall skillnad, tycker att det syns mer i verkligheten än på bild faktiskt. Det känns att det växer också! Från och med denna vecka så tillhör vi också förlossningskliniken istället för kvinnokliniken om det skulle hända någonting. Känns som att man är ett steg närmare då! Men då ska vi se vad appen säger om oss denna vecka 🙂

Barnet
Längd: cirka 27 cm
Vikt i början på veckan: cirka 465 gram
Vikt i slutet på veckan: cirka 550 gram
ETT HALVT KILO HÖRNI!?

Man kan fortfarande ana skelett och organ genom barnets hud. Dess hörsel förbättras och barnet kan nu urskilja olika ljud både inifrån och utanför den gravida kvinnans kropp. När ert barn föds kommer det att känna igen era röster på både tonläge och rytm. Hur coolt är inte detta!?

Om mig står det att eftersom magen växer så kan det påverka matsmältningen, man kan känna sig förstoppad och få halsbränna. Man kanske kan känna barnets olika kroppsdelar, typ ett knä eller en fot? Ligamentet som håller upp livmodern töjer sig allteftersom barnet och livmodern växer. Detta har jag börjat känna enormt obehag för men ska tydligen vara helt normalt så länge det inte gör ont.

För partnern står det även att de ska prata och sjunga för barnet då han kommer att känna igen rösten när han föds. Att prata eller sjunga för barnet ska tydligen hjälpa till att stimulera utvecklingen av barnets nervsystem.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats