Leyla Zullufi

Vecka 22

Då var det återigen dags för en ny graviditetsvecka! Vecka 22 (21+1) idag, som jag tidigare nämnt så går vi in i nya veckor på onsdagar. Jag mår fortfarande ganska bra allmänt förutom foglossningen men märker vissa skillnader. Jag har gått upp lite mer i vikt, magen börjar ta mer och mer plats, jag har fått blåsor på tungan och halsbränna den senaste veckan. Det är småsaker som jag inte stör mig speciellt mycket på än så länge i alla fall, vi får hoppas att det håller sig så. På kvällarna är dock magen stenhård och huden hur spänd som helst vilket är en aning obehagligt då det känns som att någon bokstavligen töjer min hud. Han växer så det knakar där inne. I appen står det denna vecka…

Barnet
Längd: cirka 26 cm
Vikt i början på veckan: cirka 370 gram
Vikt i slutet på veckan: cirka 450 gram
Barnet växlar mellan att vara vaken och sova och har redan en egen dygnsrytm. När du vilar är barnet kanske som mest aktivt medan det vaggas till sömns när du håller igång. Den del av hjärnan hos barnet som tillverkar hjärnceller utvecklas mycket under den här tiden.

Om mig står det att graviditetshormonerna kan få mitt tandkött att svullna och det är viktigt med fortsatt bra tandhygien (det har man ju läst hundra gånger tidigare). Även att fräknar, födelsemärken och vårtgårdarna kan påverkas. Jag bör undvika stark sol.

PS: Håll utkik på bloggen idag då jag kommer att avslöja vad som gjorde mig så himla lycklig förra veckan!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats