Leyla Zullufi

TENS

Som ni kanske vet så var jag på vårdcentralen imorse och träffade min sjukgymnast för att jag skulle få testa på TENS. Hon hade beställt hem ett paket åt mig som jag fick en genomgång på och även ta med mig hem. Och hörni vet ni vad? Jag tycker det är sååå skönt! Väldigt avslappnande och stimulerande. Jag körde en stund när jag kom hem och testade lite olika program osv. Nu har jag ju bara testat en gång och jag har ju fortfarande ont men vi får hoppas att det hjälper i längden.

 

Vad är då TENS?
Jo, det ser ut som på bilden ovan. Elektroder som är kopplade till den här lilla dosan som drivs utav batterier. Man sätter elektroderna på det onda stället parallellt en bit ifrån varandra och så blir det ström emellan som känns som typ vibrationer/pirr av någon slag. Det finns olika program och olika styrkor som man själv styr och väljer med hjälp av dosan.

Man kan även bli erbjuden TENS på förlossningen vilket jag kommer att överväga som en smärtlindring efter detta. Det känns super skönt att man har testat det innan och vet hur det känns faktiskt.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats