Leyla Zullufi

Vecka 21

Då jag är hemma själv så fick det bli cambilder på datorn igen haha, jag ska bli bättre på att ta fina bilder med kameran jag lovar!

Igår gick vi i alla fall in i vecka 21 och det står nu (i min app) att 50,7% av graviditeten har passerat. Det är alltså färre dagar kvar än vad vi har passerat. Vilket gör mig överlycklig, halleluljah säger jag bara! Samtidigt som jag tycker att det har gott hyfsat fort hittills så känns det som att det har stannat av i ett par veckor nu. Hoppas att det går fortare när vi kommer igång med besöken hos barnmorskan igen.

Barnet
Barnets längd: 24 cm från huvud – fot.
Barnets vikt: ca 290 g i början på veckan och ca 360 g i slutet på veckan.
Nu kan man känna sparkar både högt upp på magen och väldigt lågt ned mot blygdbenet. Barnets första avföring (mekonium/barnbeck) bildas nu i tarmarna. Sinnesorganen fortsätter att utvecklas men smaklökarna på tungan är färdiga. Barnet börjar i denna vecka reagera på smärta.

Så coolt tycker jag! Men jag tänker vadå smärta? Jag vill inte att bebisen min ska känna någon smärta hehe.

Jag
Det står att man nu kan känna livmodern nära naveln, vilket jag faktiskt gör och naveln börjar puta utåt sakta men säkert haha. Man ska tänka på hur man sitter, ligger och lyfter saker då det börjar bli påfrestande för ryggen nu. Bäckenet blir ännu mer rörligt och man kan få bäckensmärta står det. Haha ja det har jag ju fått uppleva redan!
Halsbränna och sura uppstötningar är också vanligt att få. Vilket jag faktiskt har börjat få nu, inte så behagligt. Detta beror på att den växande livmodern trycker matsmältningsorganen uppåt.

Annars mår jag prima ballerina! 🙂

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats