Leyla Zullufi

Fosterrörelser

Här är magen i vecka 15 (14+2) drygt 2 veckor sedan.

Jag tänkte skriva lite om mina första fosterkänningar! Det är helt sjukt att jag får äran att berätta om de så här tidigt haha, jag trodde att det skulle dröja mycket längre tills jag skulle känna någonting alls, men icke. Jag måste bara säga att jag blir helt exalterad när jag ska skriva om detta haha, så himla spännande!

I alla fall, jag har alltså känna vår lilla bebis där inne lite grann, några gånger. Det känns verkligen som folk beskriver det, jag förstod inte hur det skulle kännas innan men det känns som ett slags fladder i magen. Jag kände det första gången för ungefär 1,5 vecka sedan och då satt jag och Enis i soffan på kvällen och helt plötsligt så kände jag det här ”fladdret/bubblorna”. Jag blev stel som en pinne och ville inte säga någonting till Enis först innan jag var säker, ville inte göra honom glad i onödan haha.

Men sedan kom det igen och fortsatte några gånger och då brast jag ut ”Enis, det poppar popcorn i min mage” sa jag haha! Det var det första sättet jag kunde förklara känslan på, som poppande popcorn fast mycket dämpade popcorn typ? Hur som helst så var det så häftigt! Det gick några dagar tills jag kände det igen och så har det fortsatt, med några dagars mellanrum. Jag har konstaterat att jag känner bebis när jag är stilla och när det är ”trångt” om magen. Alltså när jag sitter så att magen trycks ihop lite, ligger med datorn på magen eller när jag har mitt bäckenbälte, som jag hade första gången.

Nu väntar jag bara på de där ”riktiga” sparkarna, men det känns som att jag kommer få vänta ett tag. De kommer ju oftast inte förrän runt vecka 20. Men bättre detta än ingenting alls, nu känns det så mycket verkligare att vi ska ha en bebis om 5 månader!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats