Leyla Zullufi

Foglossning

Nu tänkte jag berätta lite om mitt allra största besvär hittills i graviditeten, nämligen foglossning. Vissa vet vad det är och vissa har ingen aning, detta står på 1177 men gå in och läs själva om ni vill veta mer.

”När du är gravid blir kroppens leder rörligare, särskilt i bäckenet eftersom det ska kunna vidga sig under förlossningen. Du kan då få ont i bäckenet, korsryggen, ljumskarna, höfterna, på skinkorna, baksidan av låren och över blygdbenet. Det kallas foglossning, men egentligen är inga fogar lösa. Barnmorskor och andra inom vården brukar i stället prata om bäckensmärta. Smärtan skadar varken dig eller barnet och brukar försvinna efter förlossningen.”

De allra flesta som får besvär med detta får det ungefär i mitten eller i slutet på graviditeten. Jag fick besvär redan i vecka 6! Alltså väldigt tidigt och precis i början, ca en vecka efter att vi fick reda på att jag över huvudtaget var gravid. Det har inte varit roligt alls!

Jag har varit och pratat med en sjukgymnast på min vårdcentral men man kan tyvärr inte göra någonting åt det förrän i vecka 20. Det man kan göra då är att testa på akupunktur och tens som smärtlindring. TENS är en maskin som skickar ut elektroniska impulser typ. Hon bokade i alla fall in mig på en tid den 15 januari och beställde en tensmaskin som jag ska få testa då. Just nu använder jag ett bäckenbälte som jag har beställt hem. Det fungerar som avlastning då det håller ihop bäckenet.

Bilderna är tagna från Google.

Jag har som sagt haft mycket besvär med fogarna redan från början som nu har blivit värre. Sedan 2007 så har jag även haft ryggproblem som påverkas utav detta med. Jag har nu varit hemma från jobbet några dagar också vilket inte alls känns bra. Men tyvärr så hjälper det att vila och inte vara uppe och röra på sig för mycket.
Någon som känner igen sig med tidig foglossning?

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats