Leyla Zullufi

Gravid-symptom

Idag går jag in i vecka 17 men innan jag berättar om det så tänkte jag berätta lite allmänt om mina graviditets-symptom som jag har haft/fått.
Först måste jag bara säga att det som sägs om att andra trimestern är bättre än den första trimestern (graviditeten är uppdelad i tre), stämmer till hundratio procent! Nästan allt besvär som man har i början försvinner nästan helt när man kommer in i andra trimestern.

– Illamående hade jag mycket i början. Nu i efterhand så har jag konstaterat att jag kom undan med detta ganska lindrigt, jämför med hur andra kan ha det. Men i stunden så kändes det som det allra värsta för mig. Jag hade inte ”morgonillamående” utan kunde få det när som helst på dagen och som värst var det på kvällarna när jag skulle lägga mig. Kräkningar hade jag på mornar, kvällar och efter att jag åkt bil. Detta har nu blivit mycket bättre, tack o lov!

– Finnar och pormaskar everywhere! Under puberteten så var jag den med den bästa hyn haha. Precis innan jag blev gravid så fick jag några enstaka finnar och pormaskar i ansiktet pga hormoner av preventivmedel. Men nu när jag är gravid så har detta spårat ur en aning haha. Jag har fått extremt mycket utav dessa och även på ställen där jag aldrig har fått tidigare, som tex på axlarna (asså what)!? Detta har dock också blivit bättre nu!

– Tröttheten har varit extrem! Alltså jag har allod varit en person som tycker om att sova mycket oså haha. Men nu har tröttheten liksom tagit över. Jag kan på riktigt bli ledsen över att jag blir trött klockan fem på eftermiddagen och skulle kunna sova för natten. Jag känner mig lite piggare i andra trimestern men om jag skulle säga att jag var riktigt pigg så skulle jag ljuga.

– Cravings har jag skrivit lite om tidigare. Jag kan bli sugen på precis vad som helst och då måste jag ha det nununu! Men det mesta jag blir sugen på är frukt, sött och salt. Som jag har förstått så hör det liksom till att man småäter MYCKET under en graviditet vilket gör för mig att det blir ”svårare” att äta mat. Det är svårt att förklara. Jag blir hungrig och jag äter mat men känner inte samma sug efter mat, utan när jag blir hungrig så tänker jag på massa små saker som man kan äta istället. Men som sagt jag äter mat jag lovar!

Jag har lite fler saker att berätta om men de får egna inlägg lite senare.

Har ni några frågor så ställ gärna de, men kom ihåg att jag endast kan svara utifrån mig själv 🙂

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats